tisdag 23 februari 2010

Tankekarta "Vattnets kretslopp med fokus på moln"


Handledningen den 22 februari 2010 uteblev för vår grupp pågrund av kommunikationsbrist. En ny tid för handledning bokades till nästa vecka och istället ägnade vi tiden åt att fundera över hur vi skulle kunna lägga upp arbetet så att det är moln som vi fokuserar på. Vi skissade fram en tankekarta och delade därefter upp arbetet i olika områden för att börja söka litteratur och ägna oss åt ämnesfördjupning.

3 kommentarer:

  1. Nägra tankar kring tankekarta.
    Utifrån denna tankekarta vi gjorde, så känner jag att det blev mer tydligt och en hjälp till att strukturera upp våra tankar och funderignar kring vad vi skulle rikta in oss på i arbetet kring moln. Jag tror att en tankekarta är ett bra sätt även för eleverna i skolan när de ska skriva eller forska om exempelvis växter eller djur för att få struktur i arbetet men även deras tankar kring ämnet.

    //Eleonore Johansson

    SvaraRadera
  2. Vad är orsaken till att moln har sin speciella stuktur/form?

    SvaraRadera
  3. Formen på molnen beror i stora drag på hur vindarna blåser och hur temperaturen ändras i atmosfären. Vi kommer inom kort att lägga ut mer ämnesteori om moln och dess egenskaper där vi går djupare in på fenomenet.
    //Ellen

    SvaraRadera